söndag 24 februari 2013

Urban homesteading, backyard farming: urbanhushållning, förortsbonde?

Om man vill lära sig något om att använda sin trädgård som en systematisk del i sin matkonsumtion så finns det inte särskilt många böcker på svenska, några undantag är John Seymours böcker och Stefan Sundströms bok Stefans lilla gröna, sedan ser jag också fram emot paret Mandelmanns kommande bok Självhushållning på Djupadal. Däremot finns det massor av böcker på engelska, jag har exempelvis The Essential Guide to Back Garden Self-sufficiency: Feed Your Family from a Quarter of an Acre or Less sedan tidigare. Idag har jag beställt en med fokus på hur man ska lägga upp odlandet för att kunna täcka sina behov så långt det går, återkommer med mer info när jag har läst den:

Year-round vegetable garden: In "The Year-Round Vegetable Gardener", Nova Scotia-based gardener and writer Niki Jabbour shares her secrets for growing food during every month of the year. Her season-defying techniques, developed in her own home garden where short summers and low levels of winter sunlight create the ultimate challenge, are doable, affordable, and rewarding for gardeners in any location where frost has traditionally ended the growing season. Jabbour explains how to make every month a vegetable-gardening month. She provides in-depth instruction for all of her time-tested techniques, including selecting the best varieties for each season, mastering the art of succession planting, and maximizing the use of space throughout the year to increase production. She also offers complete instructions for making affordable protective structures that keep vegetables viable and delicious throughout the colder months. What could be more amazing than harvesting fresh greens in February? Jabbour's proven, accessible methods make this dream possible for food gardeners everywhere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar